ICT Competence Factory
Een andere kijk op competenties 

Artikelen en Publicaties

Op deze pagina publiceren wij periodiek artikelen (of linkjes naar) van ons, van partners, of van derden op het gebied van duurzaam ontwikkelen tijdens de digitale transformatie.

2022

13 januari 2022 - Interview met ICT Competence Factory 

Gepubliceerd door TMA Methode ‘Zet in op soft skills als je concurrerend wilt zijn in de ICT’ (tma-methode.nl)

Als er een sector is waarin alles razendsnel verandert, is het de ICT-wereld. Het vraagt van medewerkers meer dan technische kennis alleen om mee te bewegen. Aandacht voor persoonlijke eigenschappen en sociale vaardigheden is hard nodig, weten René Lievens en Hans van den Bent van ICT Competence Factory: “Als je als organisatie niet inzet op die soft skills kun je niet concurrerend zijn.”
2021

THE FUTURE OF IT REPORT - IT’s secret weapon to win the future

Gepubliceer door Pega Digital Process Automation Software

VERSLAG OVER DE TOEKOMST VAN IT - Het geheime wapen van IT om in de toekomst te winnen Interpersoonlijke vaardigheden zullen de functiebeschrijvingen domineren

Door het leveren van de technische knowhow die andere bedrijfsfuncties helpt hun visie te verwezenlijken wordt IT vaak gezien als een ondersteunende bedrijfsfunctie. Dat staat op het punt om drastisch te veranderen. IT zal steeds vaker gevraagd worden om digitale oplossingen te vinden binnen domeinen zoals operations, sales en marketing, en om zich meer te richten op leiderschap, probleemoplossing en sociale vaardigheden – dit eerder dan de momenteel verwachte harde technische vaardigheden. 

Download hier het Engelstalige artikel in PDF-format
future-of-it-report-final.pdf (1.17MB)
Download hier het Engelstalige artikel in PDF-format
future-of-it-report-final.pdf (1.17MB)