ICT Competence Factory
Een andere kijk op competenties 

ICT Competence Factory in meer detail

Behalve de juiste hard-skills moeten ICT-medewerkers ook steeds meer over soft-skills beschikken zoals samenwerken (voor werken in Scrum en DevOps teams) en creativiteit (om snel goede oplossingen te kunnen vinden voor de klant). Voordat organisaties keuzes kunnen maken wie het beste op welke plek (of zelfs branche) functioneert moet duidelijk zijn over welke talenten en competenties de medewerker beschikt.

Hier hebben wij onze visie en missie op afgestemd.

VISIE

Wij zien een toekomst voor ons waarin iedereen die moet reskillen of upskillen om mee te kunnen komen in de moderne digitale wereld een nieuwe werkomgeving en rol kan vinden die het beste bij hun persoonlijke talenten en competenties past.

Hierbij zien wij inclusiviteit als belangrijk principe (dus inclusief zij-instromers, 50-plussers, mensen met een beperking, etc.)

MISSIE

Om mensen te faciliteren bij het re- en upskillen slaan wij eerst een brug tussen de lijn en de HR afdeling met de combinatie van het ICT-competentieraamwerk e-CF en het HR-competentieraamwerk TMA. Zo ontstaat binnen de organisatie de juiste mindset om tijdens de huidige digitale transformatie op positieve wijze om te gaan met zogenaamde verdwijn- en verschijnfuncties.